Atlant neemt deel aan project Kleurrijk...

Rianne Burgers 6 dagen geleden
6

Atlant neemt deel aan project Kleurrijk Zorgen: arbeidsmigranten begeleiden naar de zorg

Kleurrijk Zorgen? ‘Wat is dat?’ vraag je je wellicht af. Vier vragen over het project beantwoord.

  1. Wat is Kleurrijk Zorgen?

Kleurrijk zorgen is een project om mensen met een migratie-achtergrond richting de arbeidsmarkt te begeleiden. Een actieve groep mensen is het afgelopen jaar hiermee aan de slag gegaan, waaronder de gemeente, Jos Artz (Variis), Zorggroep Apeldoorn, Lucrato en Aventus. Atlant heeft zich inmiddels ook hierbij aangesloten, samen met een andere zorginstellingen Zorg groep Apeldoorn, Klein Geluk, Riwis, Talma Borgh,  in Apeldoorn.

  1. Wat is het doel van het project?

Mensen met een migratie-achtergrond en een afstand tot de arbeidsmarkt, bij gebleken geschiktheid, naar een BBL-opleiding binnen de deelnemende organisaties te begeleiden.

Dat zou een enorme boost betekenen voor het aantal medewerkers in de zorg met een niet-westerse migratieachtergrond. Waarnaast er ook meer bekendheid komt bij migranten over de zorgsector en het zorgen voor langdurig zieke mensen.

  1. Wat ga jij als medewerker er van merken?

Na het Variis voortraject komen een aantal deelnemers zich oriënteren binnen zorgorganisaties. Ze kunnen dus ok op jou afdeling mee gaan helpen. Als jij als medewerker van een afdeling het leuk vindt om deze mensen op weg te helpen dan kun je ook de Variis training gaan doen zodat jij ook ervaart wat wederzijds leren inhoudt. En hoe je de deelnemers het beste kunt begeleiden.

  1. Hoe ziet het traject eruit?

Het traject dat een deelnemer doorloopt bevat de volgende stappen:

  • selectiegesprek
  • het volgen van het Variis* programma
  • een oriënterende stage binnen één van de deelnemende organisaties, waaronder Atlant
  • bij gebleken geschiktheid;  een opleidingsplek.

 

Wil je meer over het project weten, bekijk dan deze link:

https://www.deelmee.nl/thema/participatie/documenten/14352-kleurrijk-zorgen-apeldoorn

*In dit Variis programma ontmoeten medewerkers zorgorganisaties en Deelnemers Kleurrijk zorgen  elkaar, zonder een oordeel te hebben t.a.v. taal, cultuur en religie (Waar ben je er één van….? Wat heeft het leven met jou gedaan?)

Meer uit Deelmee

HomePartnersContactUit Deelmee Inloggen