Mantelzorg, en werk combineren in...

Rianne Burgers 1 weken geleden
1

Mantelzorg, en werk combineren in Coronatijd. 

Bron: AD. 

Werkende mantelzorgers hebben het in coronatijd nog zwaarder dan anders. Door corona kan de persoon waarvoor je zorgt niet naar de dagbehandeling, De zorgvrager is erg kwetsbaar en je bent balie medewerker, je kunt dus niet thuis werken, maar door je werk loop je het risico op besmetting Door al deze extra belemmeringen is het mantelzorgnr nog meer belastend. Geeft je werkgever niet veel ruimte voor jou als mantelzorger dan geeft dat extra stress. 

https://www.ad.nl/werk/mantelzorger-met-fulltimebaan-komt-in-de-knel-ik-heb-mijn-atv-dagen-ingeleverd~a2280c74/?referrer=https://www.google.com/

Hogere werkdruk

Volgens onderzoek van het CNV onder 750 mantelzorgers, uitgevoerd door Maurice de Hond, heeft een op de drie werkende mantelzorgers het moeilijk door de coronacrisis. De helft ervaart een hogere werkdruk en bijna een derde zit tegen een burn-out aan. Van de mantelzorgers die niet thuis kunnen werken, ervaart 64 procent een hogere werkdruk. Bijna 20 procent van de respondenten uit het CNV-onderzoek geeft aan sinds de coronacrisis minder begrip te krijgen van de werkgever en minder verlof om de zorgtaken te kunnen blijven doen. 

Meer weten over mantelzorg vriendelijke werkgever kijk dan op: 
https://www.werkenmantelzorg.nl/

Meer uit Deelmee

HomePartnersContactUit Deelmee Inloggen