Reactie op Persconferentie van 1...

Rianne Burgers 2 weken geleden
9

Reactie op Persconferentie van 1 september, 

Waarom wordt er geen Coronatest gedaan bij mantelzorgers en bezoekers in de zorgorganisaties? 

Bron: mantelzorg.nl 

In de persconferentie werd verteld dat bewoners en medewerkers getest gaan worden op het Coronavirus, en het bezoek, dus de mantelzorgers,  daar wordt niets over gezegd. Terwijl hier nu een groot pijnpunt en verdriet zit. Want zij mogen nog steeds maar beperkt op bezoek gaan bij hun dierbaren. En voor de bewoner is het heel lastig om een keuze te maken wie hij nu wil zien. Kiest hij voor zijn dohter of voor de kleindochter met ht achterkleinkind. Als er maar 5 mensen op bezoek mogen komen dan is dit voor veel bewoners nog heel beperkt. Als een test hierin meer ruimte kan bieden dan zou dit wel heel prettig zijn. 

Hieronder staat een artiekel van meneer Roger Lybaert, zijn vrouw woont in een verpleeghuis in Atntwerpen en hij heeft de media opgezocht met zijn hartenkreet. Hij schrijft wat deze periode met hem en zijn vrouw doet en hoe ingewikkeld dit allemaal is. 

https://www.knack.be/nieuws/belgie/hartenkreet-van-een-rusthuisbewoner-vrijheid-is-alleen-nog-een-recht-voor-wie-jonger-is-dan-80/article-opinion-1634343.html

Meer uit Deelmee

HomePartnersContactUit Deelmee Inloggen