Mantelzorg en het belang van goede...

Rianne Burgers 1 maanden geleden
3

Mantelzorg en het belang van goede afspraken. 

Bron: Duic opinie Martina van den Dool. 

Martine van den Dool is directeur van COSBO, zij komen op voor de belangen van ouderen in de stad Utrecht. En zij schrijft regelmatig een column. 

Dit keer schrijft zij over een buurman van een oudere dame. De dame is door de toegenomen hulpvraag opgenomen in een zorginstelling. De buurman is langzaamaan steeds meer voor deze buurvrouw gaan doen. Van boodschappen doen naar administratie en alle zaken voor deze buurvrouw regelen. De kinderen van deze buurvrouw zijn niet in beeld. En dus heeft de buurman en de buren uit de straat voor mevrouw gezorgd. De behulpzame buurman vraagt zich nu af hoe gaat dit nu,  als mevrouw komt te overlijden? De kinderen zijn dan de aangewezen personen om alles af te ronden en omdat te doen wat hun moeder graag wil als zij eenmaal is overleden. Nu heeft de buurman geen juridische positie dus is het van belang dat, als mevrouw  wil,  dat de buurman ook  nu haar zaken blijft regelen, zij laat vastleggen dat de buurman haar zaak-waarnemer/bewindvoerder is en dat hij haar zaken kan en mag afronden. Ben je mantelzorger en geen directe familie lees dan dit artikel en kijk wat er in uw situatie nodig is om te doen. 

https://www.duic.nl/opinie/martina-van-den-dool-over-ouder-worden-mantelzorg-en-het-belang-van-goede-afspraken/

Meer informitie over dit onderwerp en levenstestament is te vinden op de nu volgende link: https://www.notaris.nl/levenstestament

Meer uit Deelmee

HomePartnersContactUit Deelmee Inloggen