De dag van de mantelzorg

Desiree Mekke 1 weken geleden
9

Dit verhaal heb ik denk ik twee jaar geleden geschreven. Misschien onbedoeld mijn eerste blog voor Deelmee. Nog steeds vind ik het zelf wel een leuk idee om de dag van de mantelzorg te combineren met Sint Maarten. Uiteindelijk ‘’moeten’’ we het toch samen doen op deze wereld.

En aan het eind van de tocht samen de buit delen.

10 november dag van de mantelzorg

Zou het toeval zijn, dat het één dag voor Sint Maarten is? Sint Maarten was een rijke man. Hij sneed zijn mantel door midden en gaf zijn halve mantel aan een arme man. Nu is Sint Maarten een feest voor kinderen om met lichtjes en liedjes snoepjes te vergaren. De lekkernijen worden natuurlijk eerlijk gedeeld.

Mantelzorg bijna een liefelijk woord. Het klinkt als bescherming geven, je warmte delen met iemand die dichtbij is. Je draagt zorg voor de ander zodat hij of zij ook vooruit kan. Niemand kan daar toch op tegen zijn. Dat doe je gewoon. Ja dat doe je. Gewoon weet ik niet, wat is gewoon? Veel mensen hebben geen idee wat mantelzorg nu precies inhoudt. Gelukkig maar. Diegene die het wel weten doen het gewoon omdat ze veel van de ander houden.Tegen alle stormen in. Ze proberen alle ballen in de lucht te houden.
Mantelzorg, achter dat woord leven de verhalen van mensen die balans zoeken. Die hun zorgen willen delen met een ander. Een ander die niet vraagt hoe het is. Een ander die zomaar een klusje voor je doet. Of jou meeneemt naar het bos.
Gewoon omdat gedeelde zorg lichter is. En wandelen in het bos helpt. Wat mij betreft volgend jaar de dag van Mantelzorg organiseren op dezelfde dag als Sint Maarten. Inclusief met liedjes en lichtjes de straat op. En aan het eind van de tocht samen de buit delen.

Meer uit Deelmee

HomePartnersContactUit Deelmee Inloggen