Blog

NOC*NSF subsidie voor je sportclub

Profielfoto van Peter Revenboer
Peter Revenboer
26 januari 2021 | 1 minuut lezen

Maakt jouw sportclub al gebruik van stimuleringsbudget voor inclusief sporten?

Om sport- en beweegaanbieders te stimuleren aan de slag te gaan met inclusief sporten, kunnen zij nu gebruik maken van een stimuleringsbudget van NOC*NSF. Bijvoorbeeld voor het binden van nieuwe sporters, het starten van een ontwikkelingstraject of het aangaan van een samenwerking met een regionale organisatie. Zo proberen we samen meer mensen te bereiken die zich nog niet thuis voelen in de sport.

Het stimuleringsbudget (maximaal €850,-) kan aangevraagd worden door sport- en beweegaanbieders die op basis van behoefte aanbod willen versterken, verbeteren of vernieuwen voor inclusieve doelgroepen.

Sportclubs zijn niet altijd van deze mogelijkheid op de hoogte. Als je lid bent van een sportclub is dit een mooie gelegenheid om er aandacht aan geven. Ben je geen lid bent van een sportclub maar ken je (bestuurs)leden van een sportclub, dan kun je hen op deze mogelijkheid attenderen.

Wat kan MEE hierin voor jullie kan betekenen?

De expertise van MEE kan, vanuit de specifieke kennis en ervaring rondom mensen met een beperking, op verschillende manieren ingezet worden

MEE heeft bijvoorbeeld een uitgebreid trainings- en ondersteuningsaanbod beschikbaar voor professionals en vrijwilligers in het sport- en beweegdomein, waarmee zij kennis krijgen over de doelgroep, en hoe daarmee om te gaan binnen de vereniging.  

Sport- en beweegaanbieders kunnen het stimuleringsbudget aanvragen via het aanvraagformulier op https://clubbase.sport.nl/kennisbank/ledenwerving-behoud/ledenwerving. NOC*NSF neemt hierna contact met hen op.

Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wil weten.

Christien, Patricia, Peter en Raymond

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties