Blog

INSPIRATIE – INFORMATIE – MOTIVATIE Groen, Geluk en Gastvrijheid in de langdurige zorg

Kom naar dit event en maak het verschil.
2 maart 2022 | 1 minuut lezen

Niet alles van waarde is meetbaar. Met name daar, waar het om gaat en dat, wat ertoe doet, vaak niet. Maar wat we niet kunnen meten, mag niet worden vergeten!

Ons zorgstelsel staat bol van de systemen, protocollen, wetten, voorschriften en regels. Deze moeten cliënten, mantelzorgers/verwanten, cliëntenraden, zorgverleners en alle andere belanghebbenden bij de zorg, dienen. Maar vaak lijkt het wel andersom te zijn en knelt het! Zorgverleners, mantelzorgers en cliëntenraden willen juist gráág bijdragen aan het geluk en welzijn van mensen.

Cliƫntenraden kunnen (moeten) aansturen op het geluk en het welzijn van cliƫnten/bewoners en zij kunnen hier daadwerkelijke invloed op uitoefenen.

Cliëntenraden kunnen (moeten) aansturen op het geluk en het welzijn van cliënten/bewoners en zij kunnen hier daadwerkelijke invloed op uitoefenen.

Op 1 juni 2020 is de nieuwe Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz 2018) van kracht gegaan. Deze wet geeft met name cliëntenraden in de langdurige zorg Instemmingsrecht op alle zaken die voor cliënten/bewoners van belang zijn en die effect hebben op hun levens. Ook wordt in de wet Inspraak voor cliënten/verwanten geregeld.

Maar hoe maak je het verschil? Wat zijn die onderwerpen die van belang zijn en effect hebben op de kwaliteit van levens? Daar gaat dit symposium over. U bent van harte welkom!

17 mei 2022 SYMPOSIUM 3G; Groen, Geluk en Gastvrijheid (ncz.nl)

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Kenniscommunity Deelmee
5 maanden geleden

Kom naar het event op dinsdag 17 mei 2022 van 10.00 uur - 16.00 uur!

Vraag & AntwoordThema'sE-learningAgenda