Praktijkvoorbeeld

TimeSteps in Amerika

Timesteps tekent een samenwerkingsovereenkomst

In Nederland hebben ruim 300.000 mensen dementie en elk uur komen er 5 mensen bij. 800.000 Mensen zorgen voor hun dierbaren en zijn daar gemiddeld 40 uur per week mee belast.TimeSteps gelooft in de mogelijkheid om met gekoppelde technische ondersteuning, de zelfredzaamheid van mensen met dementie te vergroten en de zorg van mantelzorgers dragelijk te maken.Timesteps wil de sociale impact maximaliseren met ethisch verantwoorde en innovatieve oplossingen.

Met 9 uur tijdsverschil is Ton in Amerika en Tim in Nederland druk bezig om alle Hesters van deze wereld te helpen.

In Nederland zijn zij net live gegaan met een vernieuwde versie van de Mantelzorg Web App en de TimeSteps app! De persoon met dementie wordt geholpen met tijdsbesef en dagstructuur. Voor de mantelzorgers maken wij het mogelijk de zorg te delen en structuur aan te brengen in de overvolle dagen als mantelzorger.

TimeSteps app + Mantelzorg app: https://youtu.be/Rl84ayr3Fh4

Mantelzorg takenmodule: https://www.youtube.com/watch?v=UgyINiFd-c0

In het bijzijn van minister Ernst Kuipers en Koningin Máxima heeft Ton in ’t Veld in Amerika de samenwerkingsovereenkomst mogen tekenen met de zorgorganisatie Institute on Aging in San Francisco.

Er is een hele positieve basis gelegd met de #focusopwatwelkan. San Francisco lijkt in veel opzichten op Nederland. Mensen met #dementie langer en zelfstandiger thuis laten wonen. Echt een mooie nieuwe stap waar zij heel trots op ben.

Met deze samenwerkingsovereenkomst maakt TimeSteps de eerste stappen over de grens.

TimeSteps is ontwikkeld aan de hand van Design Research. Praktisch onderzoek samen met de mensen met dementie en mantelzorgers. Wij ontwikkelen vanuit de visie dat de persoon met dementie het kan en wil gebruiken.
 

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties