Praktijkvoorbeeld

"Tot het einde", Tv kijk tip.

Intieme Tv-serie over VPTZ-vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk bij mensen in de laatste levensfase.

'Tot het Einde' is een observerende en intieme tv-serie over de laatste levensfase, door de ogen van de thuisvrijwilliger.
De serie volgt vijf VPTZ-vrijwilligers in hun werk in de palliatieve terminale zorg en de mensen in de laatste fase van hun leven die zij bijstaan.

We zien hoe welkom hun bijdrage is, hoe vriendschappen ontstaan, hoe er gelachen en gehuild wordt en hoe er ook weer afstand genomen moet worden.
Wat drijft deze vrijwilligers om wildvreemden tot het levenseinde te begeleiden? En wat leert de dood hen - en ons - over het leven?

'Tot het Einde' neemt ons mee naar de bijzondere relatie tussen vrijwilliger en cliënt. Naar de kleine momenten en de grote gebaren. Naar de dingen in het leven die naarmate het einde nadert steeds belangrijker worden.

'Tot het Einde' is vanaf zondag 28 april, 23.05 uur ( terug te zien, https://www.human.nl/tot-het-einde.html) , wekelijks te zien bij omroep HUMAN op NPO 2 en NPO Start (5, 12 en 19 mei afwijkende aanvangstijd).

Resultaat

Een Serie die het vrijwilligerswerk mooi in beeld brengt ook laat zien dat je als vrijwilliger een andere rol en positie hebt waardoor je lastige vragen kunt stellen. Je bent steun voor de cliënt zelf maar ook voor zijn/haar familie. In deze serie geven de vrijwilligers aan dat het van betekenis zo mooi is en zoveel energie geeft. 

Tot het Einde is een coproductie van HUMAN en Tomtit Film, gerealiseerd met steun van VPTZ Nederland. 

Op Deelmee is een nieuw Leernetwerk hierin kun je meer tips lezen over belangrijke gesprekken in de laatste levens fase en hoe jij, je samen met een dierbare kunt voorbereiden op het afscheid. Of hoe jij als vrijwilliger de juiste vragen kunt stellen en hierdoor rust kunt brengen in deze fase. Hoe eerder je duidelijk maakt wat voor jou in deze fase belangrijk is, hoe meer mooie momenten je nog samen kunt beleven.

In het leernetwerk kun je ook je vragen stellen of reageren op vragen van anderen. https://www.deelmee.nl/leernetwerkgroep/483-dood-gewoon

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties