Praktijkvoorbeeld

Doe mee met 2bike4alzheimer

Een fietstocht om nooit te vergeten

Alzheimer Nederland organiseert de sponsortocht 2bike4alzheimer om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Meld je aan en fiets mee! Iedereen kan meedoen, de afstanden variëren van  40 km tot en met 160 km, de keuze is aan jou. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten. Je beleeft een bijzondere dag samen. Zo maak je een herinnering die je voor altijd bijblijft.
Laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s en draag zo een steentje bij. Daarmee help je om het streefbedrag van € 200.000 op te halen. Dat bedrag is hard nodig, want het aantal mensen dat met dementie te maken krijgt, stijgt elk jaar.

In Nederland hebben 290.000 mannen en vrouwen te kampen met dementie. De verwachting is dat in 2040 maar liefst 500.000 mensen de diagnose dementie hebben gekregen. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Met de opbrengst van 2bike4alzheimer kan Alzheimer Nederland het onderzoek naar dementie financieren.

Alles op een rijtje:

Datum: zaterdag 18 september 2021

Afstanden: 40, 80, 120 en 160 kilometer, voor elk wat wils

Start: in de ochtend, finish in de namiddag (exacte starttijden volgen nog)

Locatie: De Nieuwe Stad in Amersfoort. Goed bereikbaar met OV.

Inschrijfgeld: € 25 per deelnemer

 

Om je aan te melden, een team te sponsoren of voor meer informatie kun je terecht op www.2bike4alzheimer.nl

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties