Blog

Ad Health & Social Work nieuw opleidingsprofiel

Nieuw opleidingsprofiel wat aansluit op het werkveld
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
7 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Ad Health & Social Work

Hogeschool Utrecht heeft in samenwerking met collega's uit het werkveld waaronder Pro-Feel & Deelmee, een opleidingsprofiel ontwikkeld, de HBO-opleiding Ad Health & Social Work https://www.hu.nl/voltijd-opleidingen/ad-health-and-social-work/tijdens-de-opleiding welke naadloos aansluit op de huidige vragen in het werkveld.

Bevorderen van gezondheidswelzijn en preventie en het inzetten van zorgtechnologie

'Draag jij graag bij aan het gezondheidswelzijn van groepen en/of individuen? Vind je positieve gezondheid en preventie belangrijk en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van technologische ondersteuning in zorg en welzijn? Wil jij de schakel zijn tussen verschillende domeinen en organisaties in zorg en welzijn, een goede netwerkondersteuner worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!'

Pro-Feel & Deelmee zitten samen met andere collega's professionals uit het sociaal domein in de Werkveld Advies Commissie (WAC) waarin zij meedenken, ontwikkelen, feedback geven en blijven aansluiten op de huidige praktijk. Pro-Feel heeft met het ontwikkelen en oprichten van veel Teams van de Buurt in Nederland veel expertise in het wijkgericht werken, denken en ondernemen en heeft deze kennis gedeeld in deze opleiding.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding werk en leer je vanaf het begin veel in de wijk en bij organisaties in zorg en welzijn. In o.a. communities werk je samen aan vraagstukken van individuen en groepen met burgers en professionals. Wil je meer weten over deze opleiding?

Voordelen Ad-opleiding

  • Het Ad-diploma is erkend door de overheid en levert een (internationaal) erkend diploma op niveau 5;
  • Je haalt je hbo-diploma niet in vier, maar in twee jaar;
  • Je vergroot je kansen op een baan;
  • Na afronding kun je doorstromen naar een bijbehorende bacheloropleiding;
  • Je hoeft maar twee jaar te lenen voor een hbo-diploma;
  • Met je stage doe je veel praktijkervaring op en bouw je meteen aan je cv en netwerk;

 

Bron: HU Utrecht | Foto HU Utrecht

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties