Activiteit

Zorgen voor Morgen

12 maart
Dinsdag 12 maart 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

“Hou de regie van je eigen leven in de hand”.

Te vaak zien we bij het ouder worden (en dat doen we gelukkig allemaal) dat mogelijke zorgbehoeften worden ontkend of gelijkgesteld aan totale afhankelijkheid. Met heldere inzichten en praktische adviezen tonen we in deze Webinar aan wat je kan doen om de touwtjes zelf in handen te houden. Concrete handvaten en strategieën om tijdig na te denken en actie te ondernemen, zodat we op een bewuste en doordachte manier kunnen omgaan met onze toekomstig leven en mogelijke zorgbehoefte.

Naast de rol van de individuele verantwoordelijkheid dienen ook zorg- en welzijnsorganisaties en de overheid hun rol op te nemen.

Niet meer op de wijze zoals ze dat vandaag doen, maar hoe dan wel?

We bespreken hoe al deze actoren kunnen inspelen op de behoeften van oudere personen met een kwetsbaarheid en presenteren benaderingen die het welzijn en kwaliteit van leven kunnen verbeteren zodat mensen op een kwaliteitsvolle manier kunnen leven en sterven in de buurt waar ze graag willen wonen.

 LEESTIP “Zorgen voor Morgen” | Gezondheid & Zorg | Deelmee || Stuk uit het boek van Daan Dubben & Dirk Doucet | Uitgeverij Vrijdag 

Deelmee geniet ook over de grens bekendheid. Dit jaar ook veel Belgische professionals die aanschuiven. Zo ook Dirk Doucet  directeur en gerontoloog en al dertig jaar beleidsmatig actief in de zorg en ondersteuning van kwetsbare en oudere mensen neemt jullie mee in deze interessante Webinar.

Hij publiceerde verscheidene publicaties over thema’s rond vermaatschappelijking van zorg en zorg voor personen met een dementie. Is Directeur van Sint-Margaretha te Holsbeek en Sint-Jozef te Wiekevorst (Zorggroep Zusters Van Berlaar - België) ijvert voor woon- en levenskwaliteit voor mensen die wat jaren op de teller krijgen.

Voortrekker in de uitbouw van het Buurtzorg-concept. De Buurtzorghuizen van de Zusters Van Berlaar openden in de zomer van 2022 en zullen het hart vormen van een Buurtgerichte werking van de Zorggroep. Belangrijke steun van Manu Keirse, het Expertisecentrum dementie Memo van De Wingerd te Leuven.

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is wel verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!