Activiteit

Wapens en Jongeren in Amersfoort

28 september
Donderdag 28 september 2023
12:00 tot 17:00
Evenement / Congres
Profielfoto van S.E.C. Rozemeijer
1 minuut lezen

Wapens & Jongeren

Het aantal steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn, is zorgelijk. Wapenbezit en -gebruik mogen nooit normaal gaan worden. Daar moeten we met elkaar hard aan werken. De afgelopen twee jaar hebben we met het actieplan Wapens en Jongeren intensief samengewerkt aan de wapenproblematiek bij jongeren. Een vervolg op dit actieplan is inmiddels in de maak. Alleen samen kunnen we voldoende verschil maken om jongeren te behoeden voor dader- en slachtofferschap.

Donderdag 28 september a.s. organiseert het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie & Veiligheid) in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Erasmus Universiteit School of Law het seminar Wapens en Jongeren in Amersfoort een seminar.

Dit seminar is vooral bedoeld voor professionals van gemeenten (OOV), jongerenwerkers, scholen, Halt, jeugdreclassering, Raad voor de Kinderbescherming, de politie, het OM en ministeries.

Laat u inspireren, haal kennis op en maak gebruik van die kennis in uw eigen gemeente, organisatie of regio.

Het programma bevat plenaire onderdelen én workshops. Het team van ReAction is ook aanwezig. We staan op de informatiemarkt voor het geven van informatie, en u kunt de VR-game proberen. Bekijk het programma en meld u bijtijds aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

WE ZIJN BLIJ MET ALLE AANMELDINGEN, DE ZAAL IS VOL, AANMELDEN KAN NIET MEER!!!

 

Note; Susan Rozemeijer, projectleider ReAction zal samen met jongerenwerkers van MEE & de Wering op 9 oktober 2023 15.30 - 17.00 uur een Webinar met Deelmee organiseren over de VR Game ReAction, de VR-game tegen steekgeweld onder jongeren | Deelmee                                             

Ook in de Deelmee kennisweek 'de wijk als houvast' wordt dit belangrijke onderwerp besproken in een Webinar op maandag 13 november 2023 van 13.00 uur - 14.30 uur. Eind augustus in de Agenda op Deelmee.