Activiteit

Cultuursensitief werken in de zorg

22 maart
Woensdag 22 maart 2023
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 minuut lezen

Personeelstekorten en de toename in etnische en culturele diversiteit van de bevolking vragen een ingrijpende verandering in de zorg en welzijn branche. Cultuursensitief werken biedt voor beide vraagstukken een oplossing. Dankzij cultuursensitief werken zijn organisaties in staat om de toekomstige ontwikkelingen aan te kunnen. Zo wordt er een nieuwe groep medewerkers geworven en opgeleid waardoor het personeelstekort aangepakt wordt.

De diversiteit onder zorgmedewerkers maakt dat er ook een beweging in gang wordt gezet voor de bewonerspopulatie. Het diversiteitsgehalte binnen de zorgmedewerkers trekt ook een meer diverse groep bewoners aan. Zo kunnen zorginstellingen steeds beter inspelen en aansluiten op de zorgbehoeften van de diverse bevolkingspopulatie die Nederland kent. Als je een diverse en inclusieve organisatie bent, ben je als werkgever maar ook voor toekomstige bewoners, familie en mantelzorgers interessant.

In dit Webinar Cultuursensitief werken nemen wij jullie mee in; ‘Wat hebben we tot nu toe geleerd?, Hoe kunnen wij Cultuursensitief werken op starten of Hoe pak ik diversiteit of inclusie op?, Wat zijn de uitdagingen, kansen en valkuilen in de praktijk?’

Ook benieuwd naar praktische handvatten, meld je dan onderstaand aan bij dit Webinar Cultuursensitief werken in de zorg van Haci Sariaslan-Aslan 

Interesse in deze webinar? 

Minimaal 5 deelnemers. 

 Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.