Activiteit

Leven in Vrijheid in het verpleeghuis!

30 november
30 november 2022
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
4 november 2022 | 2 minuten lezen

Geen gesloten afdelingen meer voor bewoners met dementie!

Vrijheid is een groot goed in Nederland. En toch is het nog altijd zo dat in veel verpleeghuizen mensen met dementie op een gesloten afdeling wonen vanuit de gedachte dat hen zo een beschermde omgeving wordt geboden. Maar wat we in de praktijk zien, is dat veel mensen daardoor hun autonomie verliezen. Iemands wereld wordt heel klein gemaakt en beperkt tot één enkele afdeling.

En daarom kiest Waardeburgh voor een radicaal andere koers. Voor leven in vrijheid. In letterlijke zin, doordat alle deuren in de zorgcentra voor alle bewoners open zijn.

Op 1 juni 2022 is ook in Waardeburgh zorgcentrum Pedaja de gesloten afdeling opengesteld. De bewoners mogen vrij rondlopen door het hele huis. Leven in vrijheid betekent meer dan alleen bewegingsvrijheid. Het betekent ook dat bewoners ook in deze levensfase zoveel als mogelijk de vrijheid krijgen om hun eigen leven vorm te geven. Elke bewoner heeft zijn of haar eigen levensverhaal en daarmee ook een eigen, specifieke zorgvraag. Door daar steeds meer bij aan te sluiten, willen we bereiken dat de bewoners van Pedaja maximale vrijheid kunnen ervaren en beleven. En dat kan zomaar betekenen dat een bewoner eens gezellig aanschuift bij de lunch van medewerkers.

Corné de Korte neemt jullie mee en vertelt over prachtige voorbeelden.

Interesse in deze webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.