E-learning

Zorg en Dwang

Leven in vrijheid...

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
4 december 2023 | 2 minuten lezen

De nieuwe wet (januari 2020) regelt de rechten van mensen die te maken krijgen met onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname. In de meeste gevallen gaat het om mensen met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie of mensen met een verstandelijke beperking. Nieuw is ook de verplichting tot het maken van een stappenplan (link op kennisbank Client Raad en Zorg) waarin aandacht is voor het continu zoeken naar alternatieven voor gedwongen zorg door een multidisciplinair team.

Deze Free Learning module is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt en die te maken kan krijgen met onvrijwillige zorg. 

Film door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Vilans

Voor wie?

Je hoeft van te voren niets te bestuderen, je kunt nu beginnen. Let op: deze module houdt soms niet goed de voortgang bij. We werken eraan om dit probleem te verhelpen. 

Duur

30 minuten. 

Bewijs van deelname

Bij het succesvol afronden van de module kun je kiezen of je een bewijs van deelname wilt downloaden (gratis) of een V&VN accreditatiepunt ontvangen. (4€).

 

 KIJKTIP & VAKTIP Binnenkort de Webinar 'Leven in vrijheid in het verpleeghuis, hoe verder...' 

Schrijf je alvast in!

Open deuren beleid in het verpleeghuis, hoe meer hoe beter. Op Deelmee wordt hier veel aandacht aan geschonken in artikelen, Webinars en er is een Leernetwerk Leven in Vrijheid in het verpleeghuis, waar handvatten, documentatie en plannen van aanpak staan om te gebruiken. Vraag je lidmaatschap (gratis) aan en kijk en deel in dit leernetwerk je kennis met anderen in Nederland. We hebben al 120 leden en plek genoeg om alle praktijkervaring te delen. #Waardeburgh is kartrekker geweest. Marion Schenkelaars is de volgende kartrekker en die ons meeneemt in deze vernieuwing in het aankomende Webinar? Corné de Korte is als sidekick aanwezig. 

Artikelengierig naar deze e-Learning? Log dan hier in of meld je hier aan!

Plaats een reactie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties