Blog

De lessen van Stan ‘the One-Legged Man’

Stan ‘the One-Legged Man’ en zijn vrouw lieten me zien dat met een beetje creativiteit en veel liefde, elke dag een avontuur kan zijn. Ondanks hun leeftijd en fysieke uitdagingen, halen zij het beste uit hun leven en genieten van elke dag!
Profielfoto van Corinda Van Tilborg
5 juni 2024 | 2 minuten lezen

Volgende week ga ik met vakantie naar UK en ik hoop deze mensen waar dit verhaal over gaat opnieuw te ontmoeten in volle gezondheid.

Tijdens mijn vakantie op een gezellige camping in Engeland zag ik iets wat meteen mijn aandacht trok: een camper met zowel een rolstoel als een scootmobiel ervoor. Al snel ontmoette ik de eigenaar, een vriendelijke man genaamd Stan, die slechts één been had. Hij gaf zichzelf de bijnaam Stan 'the One-Legged Man'.

Stan viel direct op door zijn opgewekte karakter en sociale houding. We stonden al een tijdje op de camping en ik kon het niet laten om op te merken dat er waarschijnlijk ook een vrouw in de camper was, hoewel ik haar nog niet gezien had. Na een paar dagen raakte ik in gesprek met Stan, en wat een geweldig gesprek was dat!

Stan vertelde me dat zijn vrouw nauwelijks kon lopen en daardoor de camper niet uit kon komen. Ze verbleven een paar maanden op deze camping omdat de faciliteiten er fantastisch waren. Zijn vrouw douchte zich in de camper en bracht haar dagen daar door. "We kunnen ook in onze flat blijven," zei Stan, "maar dan blijft alles hetzelfde. Dus ga ik iedere dag samen met haar op pad in de camper, zodat ze iets anders ziet dan alleen de muren van ons appartement."

Ze hadden een aantal favoriete restaurants waar ze met de camper konden parkeren en waar het personeel het eten in de camper serveerde. Als er mooie plekken in de natuur waren of als er ergens muziek werd gespeeld waar zijn vrouw niet bij kon zijn, ging Stan er met zijn scootmobiel naartoe en maakte hij video's. Zo kon zijn vrouw ook meegenieten van al die mooie momenten.

Stan en zijn vrouw maakten van hun zomerseizoen een onvergetelijke tijd vol avonturen en nieuwe ervaringen. Hij vertelde hoe deze herinneringen hen de winter door hielpen.

Dit noem ik nou echt out of the box denken. Het raakte me diep hoeveel moeite Stan deed om het leven van zijn vrouw zo mooi mogelijk te maken, ondanks hun beperkingen. Ik heb ontzettend veel respect voor deze mensen die, ondanks hun leeftijd en fysieke uitdagingen, het beste uit hun leven halen en blijven genieten van elke dag. Stan 'the One-Legged Man' en zijn vrouw lieten me zien dat met een beetje creativiteit en veel liefde, elke dag een avontuur kan zijn. Een voorbeeld voor een ieder maar zeker voor mij. Ik kijk uit naar mijn vakantie maar hoop ook op de ontmoeting.

Ik wens iedereen een mooi zomerseizoen en tot na de vakantie,

Harte-groet, Corinda

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Ellen Zomer
3 weken geleden
Profielfoto van Ellen Zomer
3 weken geleden

Prachtig @Corinda Van Tilborg wat mooi om te lezen en wat een voorbeeld.