Blog

De bibliotheek als facilitator van lokale tegenmacht

Hoe de bibliotheek er voor kan zorgen dat burgers niet afhaken!
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
12 juni 2023 | 1 minuut lezen

Podcast... 

 

Bieb & Burger

Bij de Bieb en de Burger verkennen hoe de bibliotheek er voor kan zorgen dat burgers niet afhaken, maar juist mee doen aan het democratische proces. In deze staan wij stil bij de vraag hoe de bibliotheek, in samenwerking met lokale partners, een bijdragen leveren aan sterke gemeenschappen.

Kan de bibliotheek mensen weerbaar maken en lokale tegenmacht faciliteren? 

Bieb & Burger & Democratisch proces

Vanuit Bibliotheek Hilversum gaat Kiza Magendane in gesprek met Anita Keita en Els Brons. Kiza Magendane is als fellow burgerschap en bibliotheek verbonden aan BiSC Utrecht, en presentator van deze podcast. Anita Keita is directeur van Versa Welzijn, een brede welzijnsorganisatie. Zij is tevens voorzitter van LSA Bewoners, een platform die bewonersinitiatieven ondersteunt. Els Brons is sinds 2002 directeur van Bibliotheek Hilversum. 

https://open.spotify.com/episode/3Zy5GmijLfZkq6i0GGgBzi?si=NXal2zyNQ3icXLg2h7axVg&context=spotify%3Ashow%3A2BSqTw3niFEUjftclhmj0u&nd=1

 

Achtergrond informatie 

Voor achtergrondinformatie over dit onderwerp, bekijk de one-pager, longraad of gids die BiSC heeft ontwikkeld over dit onderwerp. Laat hier ook jouw stem horen over de rol van de bibliotheek in het stimuleren van actief burgerschap. Jouw inzichten nemen wij (BiSC Utrecht) mee in een adviesdocument naar bestuurders en programmamakers die burgerschap een integraal onderdeel willen maken van hun programmering.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties