Artikel

Gezichten van een onzeker bestaan

Désiré met stickertjes op haar hoofd

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
9 februari 2024 | 1 minuut lezen

De schade die door bestaansonzekerheid, op lange termijn veroorzaakt wordt, is vaak onomkeerbaar. Hoe meer men wordt geconfronteerd met een opeenstapeling van problemen, hoe meer die elkaar versterken en hoe minder het vermogen wordt om ze zelf te verhelpen. En hoe groter het effect op de gezondheid. De weg naar een onzeker bestaan kan lang en hobbelig zijn, maar ook kort en heftig. De manieren waarop mensen in bestaansonzekerheid terechtkomen, zijn net zo divers als de groep die dit overkomt.

De portretten

In ‘Gezichten van een onzeker bestaan’ tekenen we de verhalen op van 14 mensen die leefden in bestaansonzekerheid. En van hun zoektocht om daaraan te ontkomen. Deze 14 mensen hebben een groot deel van hun leven in de overlevingsmodus gestaan. Zij deelden hun verhaal in de hoop daar anderen in de toekomst mee te kunnen helpen.

Dit is het verhaal van Désiré, zij speelde in een zandbak met stickertjes op haar hoofd

Désiré groeit op in een gezin met problemen en verslavingen. Ze is in beeld bij jeugdzorg maar echte hulp krijgt zij niet. Het zal haar jonge leven tekenen. Langzaam glijdt zij verder weg, tot ze zelf ook verslaafd wordt. Een lange worsteling met dakloosheid, schulden en herstel wordt haar deel. Luister naar het verhaal van Désiré dat zij verteld in dit video portret of lees haar verhaal in het boek Gezichten van een onzeker bestaan.

Zie hier het verhaal van Désiré, een van de 14 mensen uit: Gezichten van een onzeker bestaan. 


Désiré haar verhaal is een tweede video-portret vanuit reeks en zijn te volgen via de link van de Raad Volksgezondheid Samenleving.

 

  Lees en Vaktip 

Wat doet bestaanszekerheid met je - Eefke - 1e | Video-portret | Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (raadrvs.nl)

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties